Ramselaar, Strootman en Sneijder in selectie Oranje

Reacties

Bart Ramselaar debuteert in de selectie van het Nederlands elftal. Kevin Strootman en Wesley Sneijder behoren ook tot het keurkorps van bondscoach Danny Blind.

Ramselaar, Strootman en Sneijder in selectie Oranje

De negentienjarige Ramselaar maakt dit seizoen indruk op het middenveld van FC Utrecht, dat met Heracles Almelo nog om een Europees ticket strijdt. Hij krijgt de voorkeur boven onder anderen Vurnon Anita en Jordy Clasie, die afvielen ten opzichte van de voorselectie. Ook Tonny Vilhena en Jürgen Locadia kunnen debuteren in Oranje, dat momenteel PSV als hofleverancier heeft.

Sneijder en Strootman behoorden niet tot die voorselectie, maar zijn door Blind nu wel bij de groep gehaald. Voor Strootman is het lang geleden dat hij voor het laatst in actie kwam. In maart 2014 speelde hij voor het laatst een interland. Tegen Frankrijk kreeg hij last van de knie die hem twee jaar aan de kant hield. In overleg met zijn club AS Roma maakt hij nu weer deel uit van de selectie.

Timothy Fosu-Mensah, Rick Karsdorp, Timo Letschert, Erik Pieters en Karim Rekik zijn de overige afvallers. Oranje oefent aan het eind deze maand en begin volgende maand in totaal drie keer. Op 27 mei is Ierland de tegenstander, op 1 juni staat er een wedstrijd tegen Polen op het programma en op 4 juni is Oostenrijk de sparringspartner.

Blind baalt vooral van het afhaken van Fosu-Mensah. 'Timothy is achttien jaar. Er is een hoop op hem afgekomen de laatste weken. De beloning daarvoor was een plek in de voorselectie. Ik had hem dolgraag bij de definitieve selectie willen hebben, maar dan moet je fit zijn. En hij is niet honderd procent fit op dit moment', zegt de keuzeheer in een filmpje op het Twitter-kanaal van OnsOranje. 'Dat is jammer. Ik had hem graag willen zien, maar ik hoop dat ik hem na de zomer alsnog aan het werk kan zien.'

De internationals verzamelen zondag 22 mei op Schiphol en vertrekken vervolgens voor een trainingskamp naar Portugal.

De volledige selectie

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Kenneth Vermeer (Feyenoord), Jeroen Zoet (PSV).

Verdediging: Patrick van Aanholt (Sunderland), Daley Blind (Manchester United), Jeffrey Bruma (PSV), Virgil van Dijk (Southampton), Kenny Tete (Ajax), Joël Veltman (Ajax), Ron Vlaar (AZ), Jetro Willems (PSV).

Middenveld:  Riechedly Bazoer (Ajax), Marco van Ginkel (PSV), Davy Pröpper (PSV), Bart Ramselaar (FC Utrecht), Wesley Sneijder (Galatasaray), Kevin Strootman (AS Roma), Tonny Vilhena (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Newcastle United).

Aanval: Memphis Depay (Manchester United), Bas Dost (VfL Wolfsburg), Vincent Janssen (AZ), Luuk de Jong (PSV), Jürgen Locadia (PSV), Luciano Narsingh (PSV), Quincy Promes (Spartak Moskou).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.