Ramos furieus na absurd record: 'Vooraf bekokstoofd'

Reacties

Sergio Ramos voegde zondagavond tegen Barcelona (4-3 nederlaag) maar weer eens een prent toe aan zijn imposante verzameling rode kaarten. Het was de negentiende rode kaart die hij vergaarde in de Primera División bij Real Madrid en zijn ex-club Sevilla en daarmee is hij recordhouder.

Ramos furieus na absurd record: 'Vooraf bekokstoofd'

Ramos, die het kaartenrecord tot zondag deelde met Xavier Aguado en Pablo Alfaro, reageerde woedend op zijn uitsluiting van zondagavond. De mandekker werd van het veld gestuurd omdat hij Neymar zou hebben neergehaald, maar uit beelden bleek dat hij de vedette van Barcelona niet raakte. 'Het is telkens hetzelfde liedje. Er was helemaal geen contact met Neymar', aldus Ramos. 'Tegen sommige dingen kun je niet opboksen. Dit was vooraf bekokstoofd.'

Sergio Ramos krijgt rood in het Champions League-duel met Galatasaray van 27 november 2013.
Sergio Ramos krijgt rood in het Champions League-duel met Galatasaray van 27 november 2013.

Zijn furie is begrijpelijk, maar Ramos heeft zijn reputatie op gebied van rode kaarten bepaald niet mee. In negen jaar bij Real werd hij verspreid over alle competities negentien keer van het veld gestuurd met rood.

109 keer geel
Een absurd hoog aantal, helemaal in vergelijking met zijn discipline in dienst van de Spaanse nationale ploeg in diezelfde periode. In het shirt van La Roja liep Ramos namelijk geen enkele keer tegen rood aan. De hoeveelheid gele kaarten die Ramos als speler van Real pakte grenst zelfs aan het absurde. Alleen al in de competitie kreeg de in Sevilla geboren speler 109 keer een formele waarschuwing.

Ramos' eerste rode kaart kreeg hij in zijn derde wedstrijd voor Real, op 18 september 2005 tegen Espanyol. De meeste rode prenten ontving Ramos tegen aartsrivaal Barcelona. Hij werd zondagavond alweer voor de derde keer uitgesloten in El Clásico. Tegen Atlético Madrid haalde Ramos twee keer het eindsignaal niet. Zijn meest opmerkelijke rode kaart dateert van 23 november 2011 op bezoek bij Ajax. Ramos treuzelde zo lang bij het nemen van een doeltrap, dat hij daarvoor een tweede gele kaart kreeg. Dat deed de international expres, zodat hij het laatste duel in de groepsfase zou missen en met een schone lei aan de knock out-fase kon starten.

Bekijk hier de beelden van de wedstrijd van zondagavond.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.