Raúl en Aragonés maken einde aan controverse

Een uitnodiging voor de Spaanse ploeg is nog niet aan de orde. Bondscoach Luis Aragonés en de Real-spits Raúl maakten wél een einde aan hun controverse.

Raúl en Aragonés maken einde aan controverse

Aragonés was lang doof voor de publieke roep om international Raúl in ere te herstellen. Voor de Madrileense spits, die 102 interlands op zijn naam heeft staan, reden contact te zoeken met de bondscoach. Niet zozeer om weer terug te komen, maar meer nog om alle speculaties te ontzenuwen.

'Spanje heeft zich, met enige moeite, geplaatst voor het EK', aldus Raúl. 'Vier maanden voor het EK doet het me pijn dat voor elke interland wordt gespeculeerd op basis van onjuiste informatie. We moeten de groep die naar het EK gaat steunen. Ik weet dat het voor mij moeilijk wordt, maar ik heb de hoop op een plaats in de selectie nog niet verloren.'

In een gezamenlijke persconferentie maakten de twee een einde aan hun controverse. Volgens Aragonés is geen van beiden 'door de knieën gegaan'. 'Vanochtend hebben we met elkaar gesproken', aldus de bondscoach. 'We hebben afgesproken daarmee naar buiten te komen, omdat het goed is voor alle partijen. Discussie helpt ons niet verder. We wilden allebei onze ruzie bijleggen.' Sinds de kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland begin september 2006, liet Aragonés Raúl links liggen. Ondanks zijn goede spel met Real Madrid bleef een nieuwe uitnodiging voor de Spaanse ploeg achterwege.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen