Rakitic uit Maaskantje, Van Gaal 'outside category'

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Rakitic uit Maaskantje, Van Gaal 'outside category'

'Jouw doelpunt was er een van de buitencategorie. Of, zoals jouw leermeester het zou zeggen: from the outside category.'
• Journalist Frank Evenblij stak gisteravond bij het Sportgala de draak met het Engels van Louis van Gaal, die kort ervoor nog was uitgeroepen tot Trainer van het Jaar. Louis kon zelf absoluut niet lachen om de geestige opmerking van Evenblij, maar zijn echtgenote Truus kon de vondst duidelijk wél waarderen.

• Bayern imponeert niet alleen op het veld. In de Allianz Arena werden de fans na de 2-0 zege op SC Freiburg, de laatste thuiswedstrijd van 2014, getrakteerd op een ware lasershow.

'Als jij je slecht gedraagt en geen enkel respect toont naar mij of mijn stafleden dan verlies ik liever met andere jongens, dan dat ik met hem win.'
• VVV-Venlo-trainer Maurice Steijn was na afloop van de bekernederlaag tegen PEC Zwolle (0-1) bikkelhard voor Aziz Khalouta, die door hem uit de selectie werd gezet. Steijn liet weten dat Khalouta tot begin januari is geschorst. 'Daarna zien we wel wat we doen.' (FOX Sports)

• Opmerkelijk nieuws. Barcelona-middenvelder Ivan Rakitic blijkt te zijn opgegroeid in Maaskantje.

• Lange halen snel thuis... Het is een spelopvatting die bij weinig voetballiefhebbers tot de verbeelding spreekt. Spelen met de lange bal kan echter ook heel mooi zijn, blijkt uit dit zaalvoetbaldoelpunt dat werd gemaakt in de Letse competitie door Evrins Krainis.

'Ik maak me er niet druk over en vind het niet erg dat hij mijn hand niet wilde schudden.'
• Hoewel Sheffield United-manager Nigel Clough in de ogen van Ronald Koeman niet de boosdoener was, werd de coach die Southampton met 1-0 versloeg in de kwartfinale van de League Cup wel gevraagd naar de kritiek. Koeman had zijn woede geuit over het respectloze gedrag van enkele stafleden van Sheffield tijdens de wedstrijd. Clough leek er niet zo mee te zitten, toonde hij direct na afloop.

'Pippo is fantastisch.'
• Of Adriano Galliani oprecht is, lijkt de vraag. De vicevoorzitter is lovend over AC Milan-coach Filippo Inzaghi ondanks de tegenvallende en zwaarbevochten zesde plaats. Over het algemeen is een dergelijke steunbetuiging in de voetbalwereld een teken aan de wand. Waren de hoge heren bij Milan niet eens ook zo enthousiast over Clarence Seedorf? (clubwebsite)

'Wilmots heeft gewoon veel middenvelders, maar ik verdien gewoon te spelen.'
• AS Roma-middenvelder Radja Nainggolan houdt voorlopig Kevin Strootman op de bank bij de Europa League-tegenstander van Feyenoord, maar meent ook bij de Belgische ploeg een basisplaats te verdienen. (Het Nieuwsblad)

'De wintertitel zegt mij niet zoveel. Ik heb met PSV twee keer bovenaan gestaan in de winterstop en twee keer werd Ajax kampioen.'
Georginio Wijnaldum denkt niet dat een eventuele zege op Feyenoord in het uitgestelde competitieduel van vanavond allesbeslissend zal zijn voor PSV. (Nusport.nl)

• Als Aron Meijers nu niet gaat scoren tegen SC Heerenveen (vrijdag) weten wij het ook niet meer.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.