Rakitic kopt Barcelona naar zwaarbevochten zege in Bilbao

Reacties

Barcelona heeft een lastige klip omzeild tijdens de tweede speelronde in de Primera División. Op bezoek bij Athletic de Bilbao wonnen de Catalanen zondag met 0-1, waardoor ze hun honderd procent-score behielden.

Rakitic kopt Barcelona naar zwaarbevochten zege in Bilbao

De meest opvallende naam in de opstelling van Barcelona was die van Marc-André ter Stegen, die de afgelopen twee seizoenen alleen in beker- en Champions League-duels eerste keus was onder de lat. Het vertrek van Claudio Bravo naar Manchester City opent op 'competitiegebied' perspectieven voor Ter Stegen, wiens nieuwe collega Jasper Cillessen nog niet in de selectie was opgenomen.

Ter Stegen stond in de beginfase van het duel in San Mamés aan de basis van een levensgrote kans van Bilbao. Door een fout van de Duitser belandde de bal in de voeten van Beñat, die niet kon profiteren omdat Ter Stegen zich herstelde. Het tempo lag in de eerste helft gigantisch hoog, omdat de thuisploeg snel druk trachtte te zetten en Barcelona zich daar onderuit probeerde te spelen.

Dat laatste ging de Catalanen in de 21ste minuut goed af. De ongedekte Ivan Rakitic – iets dat Mikel Balenziaga zich mocht aanrekenen – kopte raak op aangeven van Arda Turan, die in dit prille seizoen al vaker van waarde is geweest. De ex-speler van Atlético Madrid had even later nóg een assist kunnen verzorgen, maar hij verkoos ervoor zelf voor zijn kans te gaan, tot onbegrip van Luis Suárez.

De formatie van trainer Luis Enrique evenaart met de 'zes op zes' de score van Real Madrid na twee speeldagen.
De formatie van trainer Luis Enrique evenaart met de 'zes op zes' de score van Real Madrid na twee speeldagen.

Ook in de tweede helft golfde het spel op en neer. Bilbao, waar Iñaki Williams uitblonk, draaide de duimschroeven aan en dwong Ter Stegen enkele keren tot ingrijpen. Aan de andere kant was Barcelona gevaarlijk met Lionel Messi, die in een aantrekkelijke positie er niet in slaagde de bal laag te houden. Even later verzuimde ook Suárez de marge te verdubbelen. In de slotfase probeerde Bilbao met opportunistischer spel nog iets te forceren, maar Barcelona haalde zonder schade de finish.

De formatie van trainer Luis Enrique evenaart met de 'zes op zes' de score van Real Madrid na twee speeldagen. Atlético Madrid heeft door de gelijke spelen tegen Deportivo Alavés en Leganés al vier punten minder dan de 'eeuwige toptwee'.

Las Palmas - Granada 5-1
De 1-0 zege was voor Barcelona onvoldoende om de koppositie weer over te nemen. Zo is Las Palmas na twee speelronden de lijstaanvoerder in de Primera División. De ploeg versloeg zondag Granada met liefst 5-1. Nabil El Zhar was met twee goals belangrijk voor Las Palmas, terwijl ook Kevin-Prince Boateng een doelpunt meepikte.

Overige uitslag:
Deportivo Alavés - Sporting Gijón 0-0

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.