Rakitic heeft genoeg van gebrek aan respect: 'Ben geen zak aardappelen'

Reacties

Ivan Rakitic is helemaal klaar met de manier waarop hij steevast wordt afgeschilderd in de Europese media. De Kroatische middenvelder van Barcelona wil niet steeds alleen maar als handelswaar gezien worden.

Rakitic heeft genoeg van gebrek aan respect: 'Ben geen zak aardappelen'
© Pro Shots

Rakitic heeft sinds zijn komst naar Camp Nou in 2014 zijn waarde wel bewezen, toch is hij dit seizoen zijn basisplaats kwijtgeraakt. Mede door de komst van Frenkie de Jong en de moordende concurrentie kwam hij tot slechts 31 officiële duels, waarvan maar vijftien als basisklant.

Tel zijn slechts nog een jaar doorlopende contract bij die rol op het tweede plan op en duidelijk is waarom Rakitic steeds maar weer met een vertrek bij Barcelona in verband wordt gebracht. Juventus, Internazionale, AC Milan, PSG en zijn oude liefde Sevilla, het regent mogelijke nieuwe bestemmingen. Daarbij wordt de 32-jarige Kroaat ook regelmatig genoemd als ruilwaar waarmee Barcelona de prijs van een gewilde speler kan drukken.

In een interview met El Mundo Deportivo spuwt Rakitic zijn gal. 'Ik ben geen zak aardappelen!', aldus de middenvelder. 'Ik ga zelf over mijn eigen toekomst en ik wil ergens zijn waar er waardering voor mij is. Als dat hier kan, hartstikke mooi. En als mijn toekomst ergens anders ligt, dan ben ik de persoon die daarover beslist.'

Mocht Rakitic de Catalaanse grootmacht verlaten kan hij in ieder geval bogen op een goed gevulde prijzenkast. Hij won vier keer de Spaanse titel en vier keer de beker met Barcelona. Het hoogtepunt was tot nu toe de Champions League-winst van 2015, in het duel met Juventus opende de Kroaat de score en zou het uiteindelijk 1-3 worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer I. Rakitić
Meer over I. Rakitić
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.