Rajcomar prof in IJsland, droomt van Oranje

Het IJslandse Breidablik Kópavogur is niet de meest aansprekende club in Europa. Voor Prince Rajcomar geen reden zijn droom op te geven: het Nederlands elftal.

Rajcomar prof in IJsland, droomt van Oranje

Rajcomar mag dan verzeild zijn geraakt in de periferie van het Europese voetbal, de aanvaller heeft Oranje nog niet uit zijn hoofd gezet. Twee keer weigerde de voormalig jeugdinternational daarom ook een uitnodiging van de Nederlandse Antillen.

'Omdat ik nog voor het Nederlands elftal wil uitkomen', legde de 23-jarige spits uit in het Algemeen Dagblad. 'Of het wel realistisch is? Je mag toch wel dromen? Misschien komt er wel een omslag in mijn carrière.'

Rajcomar, die in Nederland uitkwam voor Fortuna Sittard, FC Utrecht en FC Den Bosch, heeft zijn tweede seizoen in IJslandse dienst achter de rug. Als het aan de aanvaller ligt, levert zijn doelpuntenproductie hem een transfer op.

'Ik ben met veertien doelpunten clubtopscorer geworden', aldus Rajcomar. 'In mijn eerste seizoen scoorde ik twaalf keer. Daarom denk ik dat ik klaar ben voor een volgende stap. Vorig jaar toonde een Zweedse club interesse, maar Breidablik wilde mij niet laten gaan. Omdat mijn contract volgende zomer afloopt, hoop ik dat mijn club nu wel wil meewerken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen