Rafinha: 'Spelen met Robben vóór me niet makkelijk'

Voor Rafinha (26) is zijn start bij Bayern München vooralsnog niet uitgelopen op een succes. De deze zomer van Genoa overgekomen Braziliaan was gehaald als dé nieuwe rechtsback, maar vond zichzelf de laatste twee duels terug op de reservebank.

Rafinha: 'Spelen met Robben vóór me niet makkelijk'

Trainer Jupp Heynckes heeft Rafinha weliswaar nog niet kunnen betrappen op echte fouten, maar wél was er kritiek op het samenspel op de rechterflank met Arjen Robben, met wie de verdediger een tandem moet vormen.

'Met Robben vóór mij is het niet makkelijk', reageert Rafinha in Kicker. Op zijn positie als rechtsachter gaf coach Heynckes de voorkeur aan Jérôme Boateng, die eerder als centrale verdediger opereerde. 'Robben is een fantastische voetballer, maar ook zéér aanvallend ingesteld', constateert Rafinha.

Begin dit seizoen zei de Braziliaanse verdediger juist uit te kijken naar het samenspel met de Oranje-international. Nu stelt Rafinha vast dat hij door Robbens aanvallende intenties zèlf weinig gelegenheid heeft voor offensieve acties.

'Tijdens de wedstrijden moet ik hem vooral dekking geven. Dat betekent dat ik veel meer meters moet maken, vooral naar achteren. Maar als je een speler zoals Robben hebt, moet je hem altijd opstellen.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's