Raffael breekt in slotfase de ban voor Hertha BSC

Hertha BSC smaakte eindelijk weer eens het genoegen van een zege in de Bundesliga op eigen veld. VfB Stuttgart was in Berlijn het slachtoffer (1-0).

Hertha BSC, dat vorig seizoen met succes de degradatie uit de Bundesliga binnen een jaar goedmaakte, had de twijfelachtige eer van een reeks van zeventien thuisduels op rij op het hoogste niveau zonder zege.

Ook tegen VfB Stuttgart, dat aantrad zonder de geschorste Khalid Boulahrouz, leek die treurige reeks een vervolg te krijgen. De gasten hadden een overwicht en meer kansen. Het leidde niet tot doelpunten voor de ploeg van trainer Bruna Labbadia. Dat wreekte zich vier minuten voor het einde.

In de 86ste minuut tekende Raffael voor de bevrijdende treffer voor Hertha BSC, dat voor het eerst sinds augustus 2009 weer op eigen veld een overwinning boekte in de Bundesliga. Foto: VI Images