Radeloos Roda JC weet al twee maanden niet wat scoren is

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Hekkensluiter Roda JC Kerkrade heeft op bezoek bij Excelsior behoefte aan een overwinning.

Radeloos Roda JC weet al twee maanden niet wat scoren is
Speelronde: 9
Aftrap
: zondag 16 oktober, 14.30 uur
Scheidsrechter
: Jochem Kamphuis

• Excelsior voerde na acht speelrondes het rechterrijtje van de Eredivisie aan en staat al op drie zeges. Roda JC kwam nul keer tot winst en draagt met drie puntjes de rode lantaarn.

• Vijftien keer eerder in de Eredivisie duelleerden Excelsior en Roda JC op Woudestein. De Kralingers sleepten vijfmaal een overwinning uit het vuur en gingen acht keer onderuit. Twee bleef een winnaar uit.

• Roda JC wacht al sinds 13 augustus op een treffer in de Eredivisie. Het aantal doelpuntloze minuten bedraagt inmiddels 540, waarmee het negatieve clubrecord (548 minuten) onder druk staat. Het 'eeuwige' record van Excelsior (1.044 minuten zonder goal in 1971) is nog lang niet in gevaar.

• Excelsior evenaart bij een overwinning een clubrecord. Alleen in de seizoenen 1974/75 en 1984/85 stond de ploeg op dertien punten na negen wedstrijden. Dit is uiteraard gecorrigeerd voor het systeem van drie punten voor een overwinning.

Na acht speelrondes voerde Excelsior het rechterrijtje aan.
Na acht speelrondes voerde Excelsior het rechterrijtje aan.

• Vooral in de beginfase moeten de verdedigers van Roda JC waakzaam zijn. Acht van de elf goals die Excelsior maakte in dit Eredivisie-seizoen vielen al in het eerste half uur.

• Roda JC wacht dus nog altijd op de eerste overwinning. Slecht nieuws voor de equipe van coach Yannis Anastasiou is dat elf van de laatste veertien clubs die dit overkwam uiteindelijk degradeerden.

• Veelzeggend voor de staat van Roda JC is ook dat de Limburgers in de negen officiële duels van dit seizoen (inclusief de strijd om de KNVB-beker) nog niet één minuut een voorsprong koesterden.

• Mikhail Rosheuvel staat voor zijn honderdste optreden in de Eredivisie. De aanvaller is dit kalenderjaar de speler met de meeste Eredivisie-duels in de benen (veertien) zonder er ook maar één te winnen. Zijn laatste zege behaalde hij in december 2015 in dienst van SC Cambuur, dat nota bene op Woudestein won van Excelsior.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.