AZ laat overbodige Overtoom transfervrij vertrekken

Willy Overtoom kan op zoek naar een nieuwe werkgever. AZ heeft het contract van de 28-jarige middenvelder laten ontbinden, waardoor hij transfervrij is.

AZ laat overbodige Overtoom transfervrij vertrekken

Overtoom speelde sinds zijn komst in januari 2013 slechts dertien competitieduels namens de club uit Alkmaar waarin hij één keer trefzeker was.

De international van Kameroen, die nog een contract tot medio 2016 had, komt niet voor in de plannen van de nieuwe trainer Marco van Basten, waardoor een vertrek voor beide partijen het beste is.

Overtoom maakte in het verleden indruk tijdens zijn periode bij Heracles Almelo. Namens de Heraclieden kwam Overtoom in 161 officiële duels in actie en was hij 44 keer trefzeker. Overigens is Overtoom niet de enige speler die moest vertrekken uit Alkmaar.

Eerder kregen Thomas Lam en Denni Avdic al te horen dat er voor hen geen toekomst is in het AFAS Stadion. De Finse verdediger Lam speelt inmiddels voor PEC Zwolle, terwijl aanvaller Avdic onder heeft gevonden bij Heracles. Waar de nabije toekomst van Overtoom ligt is vooralsnog niet bekend.

Bekijk hier al onze video's