Quagliarella toont dankbaarheid aan Juve-trainer Conte

Juventus-aanvaller Fabio Quagliarella maakte zaterdag op bezoek bij Palermo zijn vierde treffer van het seizoen, nadat hij in 2011 zes maanden afwezig was door een kruisbandoperatie. De weer volledig fitte 25-voudig international kan prompt voor één jaar (tot 2015) bijtekenen bij zijn club, meldt Gazzetta dello Sport.

Quagliarella toont dankbaarheid aan Juve-trainer Conte

Quagliarella stond zaterdag voor het eerst sinds 25 februari weer in de startopstelling van trainer Antonio Conte en bekroonde zijn basisplaats in de 69ste minuut met de bevrijdende tweede treffer. Juventus klom door de 2-0 zege op Sicilië naar de koppositie, omdat AC Milan voor eigen publiek verrassend van Fiorentina verloor (1-2).

In 2012 moest Quagliarella vaak genoegen nemen met een plaats op de bank. Trainer Conte liet zijn aanvaller zes keer invallen en even zo vaak in de basis starten. Quagliarella had in het verleden moeite met die handelwijze, maar prijst zijn coach nu om zijn manier van werken.

'Hij leerde mij kennen op het moment dat ik nog niet op mijn best was door mijn blessure. Toen ik me beter gingen voelen wilde ik spelen, maar de trainer vertelde mij, volledig terecht, dat ik moest wachten omdat ik er nog niet klaar voor was', aldus Quagliarella.

'Er waren lastige momenten waarbij de trainer mij flink moest aanpakken om er bovenop te komen. Vooral de trainingen op dinsdag en woensdag waren zwaar. Die had ik voorheen nog nooit afgesloten zonder kramp te krijgen. Die trainingen werpen tijdens wedstrijden nu hun vruchten af.'

Nu Quagliarella zijn goede vorm weer lijkt te hebben gevonden, is hij meteen weer kandidaat om als aanvaller van Italië mee te gaan naar het EK 2012 in Oekraïne en Polen. 'Ik hoop terug te keren bij de Italiaanse ploeg, want dat is een van mijn voornaamste doelen. Maar of dat lukt is volledig aan mezelf.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's