QPR wint dankzij Chery, verlies voor Dijkhuizen

Tjaronn Chery bezorgde Queens Park Rangers in de uitwedstrijd tegen Huddersfield Town in de slotfase de overwinning. Trainer Marinus Dijkhuizen was met zijn Brentford minder succesvol.

Premier League-degradant QPR leek lange tijd op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen. In de 84ste minuut brak de Nederlandse aanwinst echter de ban. Op aangeven van Massimo Luongo gleed Chery de enige treffer van de middag binnen. Door de 1-0 zege behouden de Londenaren een positie in de top van het Championship.

Brentford FC - Reading 1-3
Manager Dijkhuizen is er niet in geslaagd de eerste thuiszege van het seizoen te boeken. Reading bleek dankzij twee goals van Nick Blackman en een treffer van Orlando Sá te sterk voor Brentford. Lasse Vibe nam het enige doelpunt van The Bees voor zijn rekening.

MK Dons - Birmingham City 0-2
Maikel Kieftenbeld vertrok met drie punten op zak uit Milton Keynes. De middenvelder startte in de basis bij de bezoekers uit Birmingham en zag zijn ploeg de wedstrijd in de tweede helft beslissen. Nadat Stephen Gleeson The Blues op voorsprong had gezet, breidde Jacques Maghoma de score uit.

Nottingham Forest – Cardiff City 1-2
Het Nottingham Forest van Kyle Ebecilio en Dorus de Vries delfde zaterdagmiddag in eigen huis het onderspit tegen Cardiff City. De bezoekers kwamen via Kenwyne Jones en Joe Mason aan twee doelpunten, waar de thuisclub pas vlak voor tijd wist te scoren. Het doelpunt van Michail Antonio kwam echter te laat (86e minuut) voor een echt slotoffensief. Ebecilio kwam slechts 45 minuten in actie. De 21-jarige middenvelder werd bij een 0-1 ruststand naar de kant gehaald.