QPR verovert onder voorbehoud titel Championship

Queens Park Rangers (QPR) heeft zich zaterdagmiddag verzekerd van het kampioenschap in het Championship. De Londenaren dwongen door de titel op het tweede niveau van Engeland promotie af en keren volgend seizoen (hoogstwaarschijnlijk) na vijftien jaar terug in de Premier League.

QPR verovert onder voorbehoud titel Championship

De formatie van Neil Warnock versloeg zaterdag Watford met 2-0 door treffers van Adel Taarabt en Tommy Smith en zette de concurrentie op een onoverbrugbare achterstand. Toch is de aanstaande rentree in de Premier League nog niet helemaal zeker. De Engelse voetbalbond (FA) kan immers nog roet in het eten gooien.

Momenteel loopt een onderzoek naar het vermeende onreglementair aantrekken van Alejandro Faurlin en het verlengen van zijn verbintenis. De Argentijn is bij QPR een van de vaste waarden, maar is officieel ook nog eigendom van een derde partij. Die constructie is in Engeland niet toegestaan.

Mocht de FA daadwerkelijk in de komende week concluderen dat QPR onreglementair heeft gehandeld, kunnen de eventuele punten in mindering (waarschijnlijk -15) het kampioensfeestje ruw verstoren. De voorsprong op de naaste belagers, Norwich en Cardiff City, bedraagt acht en negen punten. De nummers twee en drie komen maandag nog in actie. Alleen de bovenste twee ploegen promoveren direct.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen