QPR en Reading definitief gedegradeerd na gelijkspel

Queens Park Rangers en Reading zijn zondagmiddag gedegradeerd na hun onderlinge duel, waarin ze niet tot scoren kwamen. Doordat Aston Villa op de laatste speeldag nog tegen Wigan Athletic speelt, is handhaving niet meer mogelijk.

QPR en Reading definitief gedegradeerd na gelijkspel

Afgaand op het vertoonde spel van beide ploegen was het bijna opmerkelijk te noemen dat zowel QPR als Reading dit seizoen tot 24 punten is gekomen. Het lukte beide ploegen niet om de kansen, die overigens spaarzaam waren, om te zetten tot doelpunten. QPR was de betere ploeg, maar het ontbrak het elftal van manager Harry Redknapp aan de nodige dosis geluk.

Zo deed Adel Taarabt een aardige poging om de score te openen, maar hij zag zijn inzet voorlangs gaan. De grootste kans voor Reading kwam van Pavel Pogrebnyak, die zijn doelpoging op de lijn gestopt zag worden door José Bosingwa.

In de tweede helft creëerden Taarabt en Loïc Rémy (foto) gevaar aan de kant van Queens Park Rangers, maar wederom bleef het broodnodige doelpunt uit. Daardoor degraderen de ploegen drie wedstrijden voor het einde van de competitie uit de Premier League.

Reading keert na één jaar terug naar het Championship, Queens Park Rangers was de laatste twee seizoenen actief op het hoogste niveau.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen