QPR en 'Harry Houdini' in USA op zoek naar versterking

Queens Park Rangers-manager Harry Redknapp kijkt voor versterkingen naar de Amerikaanse competitie (MLS). Aangezien die competitie daar ten einde is, met LA Galaxy als kampioen, kunnen de spelers gehuurd worden totdat de MLS in maart 2013 weer begint.

QPR en 'Harry Houdini' in USA op zoek naar versterking

Het is een bekend verschijnsel in de Premier League. Zo speelde de Amerikaan Landon Donovan (LA Galaxy) in de wintermaanden niet alleen voor Bayern München, maar kwam hij ook twee keer uit voor Everton. De Amerikaans international is één van de namen die Redknapp op zijn lijst heeft staan.

'We moeten ons oriënteren op die markt', zegt Redknapp. 'Robbie Keane is ook een uitstekende speler. Het ideale type om ons te versterken.'

De Engelse manager heeft nog geen contact met Keane gehad, maar de twee werkten wel al eerder samen. In 2009 nam Tottenham Hotspur, onder leiding van Redknapp, Keane voor zo'n vijftien miljoen euro over van Liverpool. Vorige winterstop speelde Keane in de wintermaanden voor Aston Villa.

Trefzeker is Keane ook nog altijd. Het afgelopen seizoen in de MLS kwam de Ier tot liefst 22 doelpunten voor LA Galaxy. De derde naam op het lijstje van QPR is Tim Cahill. De Australiër is momenteel in dienst van New York Red Bulls en kwam in de Premier League uit voor Everton.

CreatiefDe reden dat de hekkensluiter van de Premier League creatief moet zijn door op de Amerikaanse markt te handelen, is doordat de ploeg afgelopen zomer een groot bedrag aan nieuwe spelers spendeerde. Redknapp kent de bijnaam Harry Houdini door zijn kwaliteit om clubs te behoeden van degradatie. Hij kan zijn naam eer aandoen door zich met QPR te handhaven, mogelijk mede door het halen van versterkingen.

Onder anderen Stéphane Mbia (Olympique Marseille), Esteban Granero (Real Madrid), Ji-Sung Park (Manchester United) en Samba Diakité (AS Nancy) werden voor tientallen miljoenen aangetrokken. Daarnaast versterkte het elftal zich met doelman Júlio César en José Bosingwa, maar die kwamen transfervrij over van respectievelijk Inter en Chelsea.

De investeringen (in totaal een kleine 25 miljoen euro) hebben alles behalve het gewenste effect bij de Londense club. De laatste drie wedstrijden werd er niet verloren, maar de ploeg slaagde er ook nog niet in dit seizoen een competitieoverwinning te boeken.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's