Pupillenfout Vidic leidt misstap Inter in

Internazionale kwam op bezoek bij Palermo niet verder dan 1-1. Nemanja Vidic vervulde opnieuw een ongelukkige rol bij de Nerazzurri.

Door een gigantische flater van Vidic kende het duel op Sicilië een beroerde start voor Inter. De Servische routinier verspeelde de bal in het zestienmetergebied op amateuristische wijze aan Álvaro Vázquez, die daarna de bal achter Samir Handanovic in het doel pegelde. Vidic kent daarmee bepaald geen gelukkige start bij Inter. Op de eerste speeldag tegen Torino (0-0) kreeg hij vlak voor tijd rood vanwege een cynisch applaus aan het adres van de scheidsrechter.

Inter, dat zondag nog met 7-0 te sterk was voor Sassuolo, voetbalde daarna pover. De gelijkmaker vlak voor rust van Mateo Kovacic was dan ook tegen de verhouding in. De door Barcelona begeerde Kroaat schoot vanaf achttien meter laag raak. Ook na rust bleef Palermo dreigender. Juan Jesus maakte bijna een eigen doelpunt en Vázquez schoot twintig minuten voor het einde op de lat. Het inbrengen van Rodrigo Palacio als extra spits bood Inter in het slot nog wat extra stootkracht, maar het was niet genoeg om een overwinning te forceren.

Door het gelijkspel op Sicilië blijft Inter ongeslagen. Met vijf punten uit drie duels bedraagt de achterstand op AS Roma en Juventus echter al wel vier punten. Palermo staat met twee punten zestiende.