Puntverlies Manchester en Liverpool

Arsenal heeft de concurrentie punten zien inleveren. Bolton Wanderers verraste Manchester United op Old Trafford (0-1). Birmingham snoepte Liverpool een punt af (2-2) en Tottenham gaf een 2-0 voorsprong uit handen.

De problemen bij Manchester United zijn allerminst uit de wereld. Hoewel de ploeg van Alex Ferguson tegen Bolton Wanderers een overwicht had, was aan het spel te zien dat de Mancunians zoeken naar vorm. De afwezigheid van de geblesseerden Paul Scholes en Roy Keane geldt als verzachtende omstandigheid. Ruud van Nistelrooy was in de eerste helft dicht bij een doelpunt, maar zijn schot werd gekeerd door de lat. In de tweede helft zette Manchester meer druk, maar kort nadat Ferguson een extra aanvaller in het veld had gebracht sloeg het noodlot toe. Een klein kwartier voor het einde kreeg Bolton meer dan het had verwacht. Kevin Nolan strafte een fout van David Beckham af en bezorgde Manchester United de eerste nederlaag van dit seizoen.

Liverpool was op weg naar een regelmatige overwinning. Birmingham City leek geslagen nadat Steven Gerrard kort na rust het voorbeeld van Danny Murphy had gevolgd. Clinton Morrison gaf de gast een half uur voor het einde hoop en maakte in blessuretijd de verrassende gelijkmaker (2-2). De inhaalrace van Fulham was spectaculairder en leverde drie punten op. Tottenham Hotspur leek op weg de kop over te nemen van Arsenal. Doelpunten van Dean Richards en Teddy Sheringham waren een solide basis voor een overwinning op stadsgenoot Fulham. Maar op Craven Cottage draaide de ploeg van Jean Tigana de rollen in een tijdbestek van een klein half uur om. Junichi Inamoto, Steed Malbranque en Sylvain Legwinski waren productief voor de Cottagers.

Leeds United herstelde zich van twee opeenvolgende nederlagen. Het ging ten koste van Newcastle United, dat in het eigen St. James Park met 2-0 ten onder ging. Dankzij de doelpunten van Mark Viduka en Alan Smith klom Leeds naar een derde plaats. Ook Chelsea maakte een sprong op de ranglijst. Het zag er aanvankelijk niet naar uit, want Blackburn Rovers nam tot twee keer toe een voorsprong. Maar dankzij Gianfranco Zola greep Chelsea drie punten. Jerrel Hasselbaink begon in tegenstelling tot Boudewijn Zenden in de basis. Zenden viel twintig minuten voor tijd in.