Puntenverlies Wolfsburg maakt Bayern kampioen

Reacties

Bayern München is zondag zonder te spelen kampioen van Duitsland geworden. Door het puntenverlies bij Borussia Mönchengladbach (1-0) is VfL Wolfsburg als laatste uitdager afgehaakt.

Puntenverlies Wolfsburg maakt Bayern kampioen

Wolfsburg-trainer Dieter Hecking kreeg vooraf nog goed nieuws. Kevin De Bruyne was fit genoeg voor een basisplaats tegen Borussia Mönchengladbach. Dat scheelt een slok op een borrel. Met tien doelpunten en achttien assists heeft de Belgische international een groot aandeel in het recordseizoen van VfL Wolfsburg, dat al op alle fronten beter presteert dan het kampioenjaar 2008/09.

Alleen de recordscore (het aantal punten én doelsaldo is nu al beter dan zes jaar geleden) levert dit seizoen zeker geen titel op. Bayern München is een klasse apart. Wolfsburg had zich al neergelegd bij de titel voor de Beierse grootmacht, die zaterdag een nipte zege boekte op Hertha BSC.

Dat succes bleek Bayern een dag later zekerheid te bieden voor de 25ste titel. Ondanks de aanwezigheid van De Bruyne was VfL Wolfsburg - waar Bas Dost op de bank bleef - namelijk niet bij machte de zege te boeken die de theoretische kans op het kampioenschap overeind zou houden.

Sterker nog, VfL Wolfsburg keerde met lege handen huiswaarts door een late treffer van Max Kruse. Borussia Mönchengladbach, met Roel Brouwers als aanvoerder in de basis, verdiende ook meer dan het punt. Dankzij de zege neemt de ploeg van Lucien Favre de derde plaats over van Bayer Leverkusen. Wolfsburg is nagenoeg zeker van de tweede plaats, vijftien punten achter het ongenaakbare kampioen Bayern.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.