Punt en rood Melchiot, Sunderland wint weer eens

Manchester City bleef op bezoek bij Wigan Athletic steken op een gelijkspel. Sunderland besliste het degradatieduel met Derby County in haar voordeel.

Wigan Athletic-Manchester City 1-1Manchester City leek tegen het instabiele Wigan Athletic na 28 seconden de zege al cadeau te krijgen. Titus Bramble beging een ongelooflijke blunder, die door Geovanni genadeloos werd afgestraft. De nieuwe Wigan-manager Steve Bruce zag zijn ploeg echter terugkomen. Paul Scharner kopte vallend de 1-1 binnen.

Na de gelijkmaker bleef Wigan op de been, maar het verloor in de slotfase wel aanvoerder Mario Melchiot met een rode kaart. De Nederlandse international werd bestraft voor een tackle met twee gestrekte benen. Denny Landzaat maakte de negentig minuten wél vol.

Blackburn Rovers-Newcastle United 3-1Blackburn Rovers blijft op koers voor een klassering in de subtop. Met André Ooijer in de basis werd Newcastle United met 3-1 verslagen. De gasten waren via Obafemi Martins nog wel op een
0-1 voorsprong gekomen. David Bentley zorgde voor de ommekeer door na rust twee keer te scoren. De middenvelder schoot eerst een directe vrije trap binnen en mikte vervolgens raak bij een overtalsituatie. Tugay zorgde in de laatste minuut na een counter voor 3-1.

Portsmouth-Everton 0-0Portsmouth verdedigde tegen Everton de ongeslagen status van dit seizoen op Fratton Park. Toch zal Pompey niet tevreden zijn met de 0-0. De beste kansen waren voor de thuisclub. In de stromende regen mikte Sulley Muntari twee keer net niet scherp genoeg uit vrije trappen.

Sunderland-Derby County 1-0Het degradatieduel tussen de promovendi Sunderland en Derby County kreeg pas in blessuretijd een winnaar. Invaller Anthony Stokes tikte in de rebound de bal tegen het net, nadat doelman Stephen Bywater nog wel een kopbal van Kenwyne Jones had gekeerd. De zege voor de mannen van Roy Keane was terecht. Jones had eerder al van dichtbij de paal geraakt. Sunderland had op 15 september voor het laatst gewonnen.