Pulis geniet van volledig opgeleefde Chadli

Reacties

Manager Tony Pulis is blij met de komst van Nacer Chadli. De Belgische miljoenenaankoop geeft West Bromwich Albion meer creativiteit en scorend vermogen. Dat bleek zaterdag wel, toen Chadli met twee goals en twee assists aan de basis stond van de 4-2 zege op West Ham United.

Pulis geniet van volledig opgeleefde Chadli

De van Tottenham Hotspur overgekomen Chadli opende bij zijn tweede duel voor WBA de score uit een strafschop en maakte op aangeven van José Salomón Rondón ook de 4-0. Tussendoor had de voormalig FC Twente-speler Rondon en James McClean aan een doelpunt geholpen. 'Hij is een speler die een pass kan geven en doelpunten kan maken. Dat is onze achilleshiel geweest sinds Saido Berahino zijn ups en downs kreeg', zegt Pulis op de clubwebsite.

Berahino kende in het seizoen 2014/15 een veelbelovend jaar door twintig keer te scoren. De 23-jarige aanvaller werd sindsdien meerdere malen in verband gebracht met een transfer, maar speelt nog altijd op The Hawtorns en is inmiddels een stuk minder trefzeker. 'Behalve Salomón hadden we daarom niemand die kan scoren. Maar Chaldi heeft laten zien dat hij niet alleen doelpunten kan maken, maar ze ook kan creëren', aldus Pulis.

De 27-jarige Chadli was bij Spurs meer en meer veroordeeld tot korte invalbeurten en ontbrak daarom zelfs in de EK-selectie van België. Pulis zag echter dat de bij AGOVV Apeldoorn doorgebroken aanvaller nog altijd in de kracht van zijn leven zit. 'Zijn tweede goal was een goede counter. Chadli liet zien dat hij over enorm veel snelheid beschikt door Salomón in te halen. Hij lag vijftien meter achter op hem. En Rondón gaf op het juiste moment de juiste pass'.

Het kwam Chadli op een clubrecord te staan. Nooit eerder was een speler van West Bromwich Albion betrokken bij vier goals in één wedstrijd. Zelf bleef hij bescheiden. 'Ik ben heel blij voor het team want we hebben heel hard gewerkt om deze wedstrijd te winnen', zei hij tegen Het Laatste Nieuws. 'Als je op een gegeven moment met 4-0 leidt tegen West Ham heb je geweldig gespeeld. Daarna slikten we nog twee goals, maar het was desalniettemin een dik verdiende overwinning.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.