Publiekslieveling Paulissen voorkomt nieuwe deceptie Roda

Roda JC Kerkrade en ADO Den Haag hebben zaterdagavond in Limburg de punten gedeeld: 1-1. ADO leek lang op weg naar zijn eerste competitiezege sinds 19 augustus, maar Roda-jeugdexponent Mitchel Paulissen behoedde zijn ploeg in de slotfase voor een nieuwe deceptie.

Roda begon het duel als hekkensluiter van de Eredivisie en trof met ADO een tegenstander in abominabele vorm. De Hofstedelingen verloren hun laatste vijf competitieduels maar kwamen in Limburg een stuk beter voor de dag. Met name Mike Havenaar kreeg een aantal kansen. De Japanner probeerde het in de 35ste minuut zelfs met een stiftje, maar zijn inzet belandde op de bovenkant van de lat.

Twee minuten later was het alsnog raak voor de bezoekers. Sheraldo Becker kwam goed door aan de rechterkant, maar zag zijn inzet nog gekeerd worden door doelman Benjamin van Leer. Edouard Duplan was alert om uit de rebound de score te openen. Roda had vervolgens wel veel de bal, maar had veel moeite om tot grote kansen te komen.

Het was nota bene centrale verdediger Daryl Werker die nog het dichtst bij de gelijkmaker was. Werker stoomde op en dwong ADO-keeper Ernestas Setkus zich te strekken in de lange hoek. Vijf minuten kwam die gelijkmaker er toch nog. Paulissen legde aan voor een vrije trap van een meter of achttien en schoot fraai raak.

De exponent uit de jeugdopleiding van de Limburgers behoedde zijn ploeg daarmee voor een zesde nederlaag in tien Eredivisie-duels. De ploeg geeft daardoor de rode lantaarn over aan FC Groningen. De nieuwe hekkensluiter komt zondag in actie tegen AZ (14.30 uur).