Publiekslieveling Barto blijft Cambuur trouw

Reacties

SC Cambuur heeft de aflopende verbintenissen met Martijn Barto en Jergé Hoefdraad verlengd met een seizoen. Daardoor staan beide aanvallers tot volgend jaar zomer onder contract. Bij het nieuwe contract van Barto zit een optie voor nog een seizoen.

Publiekslieveling Barto blijft Cambuur trouw

Begin april liet de degradant uit de Eredivisie van afgelopen seizoen nog weten dat hun contracten werden opgezegd, zodat er ruimte zou zijn voor nieuwe onderhandelingen. Nu hebben beide partijen elkaar gevonden.

Barto speelt sinds 2011 in Leeuwarden en groeide daar uit tot publiekslieveling. In vijf seizoenen kwam de 31-jarige spits tot 35 treffers, waardoor hij in de toptwintig van topscorers aller tijden van Cambuur staat. Vorig seizoen was de ervaren aanvaller in de Eredivisie goed voor vier treffers in 28 wedstrijden.

Hoefdraad, die in de zomer van 2015 transfervrij overkwam van Almere City FC, scheurde in april 2015 zijn achillespees af. Daardoor was hij tot eind januari van dit jaar uitgeschakeld. De 28-jarige vleugelaanvaller scoorde in de tweede seizoenshelft één keer in acht Eredivisie-duels.

Overigens maakte Cambuur ook melding van de komst van Pieter Bos. De negentienjarige doelman komt over van SC Heerenveen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.