Psychologische hulp voor Hoogstrate

FC Groningen kan in de strijd om handhaving waarschijnlijk geen beroep doen op Jordi Hoogstrate. De 19-jarige middenvelder, die een vijfjarig contract bij PSV op zak heeft, kampt met psychische problemen.

Psychologische hulp voor Hoogstrate

Hoogstrate heeft mede door fysieke problemen dit seizoen niet aan de hoge verwachtingen kunnen voldoen. Verschillende keren moest hij genoegen nemen met een plaats op de reservebank. Dat is gaan knagen bij de middenvelder, die voor vijf jaar heeft getekend bij PSV. 'Door alle tegenslagen, ziekte en blessures is hij aangeslagen geraakt. Hij is nu onder behandeling van een psycholoog', zei FC Groningen-trainer Ron Jans.

Na onderzoek in het ziekenhuis werd vrijdag besloten de druk op Hoogstrate helemaal weg te nemen. De 19-jarige jeugdinternational krijgt rust om 'helemaal tot zichzelf te komen, zonder druk of vastgestelde limiet'. Bovendien krijgt hij professionele hulp.

Onduidelijk is of Hoogstrate zich deze zomer volgens plan zal melden in Eindhoven. 'Het is geen meniscusblessure waarvan je de revalidatietijd kunt inschatten. Dit zit dieper. Het zijn serieuze problemen en die zal hij helemaal moeten overwinnen', zei Arnesen in het AD. 'Jordi wil alles goed doen. Het voetbal en ook zijn school. Dat kan allemaal wel eens te veel worden. In samenspraak met ons heeft FC Groningen een aantal maatregelen genomen om hem te helpen. Maar hij raakte steeds verder in de put. Vandaar dat professionele hulp is ingeroepen.'

Bekijk hier al onze video's