PSV-opponent Dinamo Moskou door als groepshoofd

Reacties

PSV kan door de nipte zege van Dinamo Moskou in eigen huis op Panathinaikos (2-1) niet meer als groepshoofd door naar de volgende ronde in de Europa League. De ploeg van trainer Phillip Cocu heeft tegen Estoril genoeg aan een punt om plaats twee veilig te stellen.

PSV-opponent Dinamo Moskou door als groepshoofd

Dinamo Moskou, met Alexander Büttner en Douglas in de basis, was voorafgaand aan het duel met de Grieken al zeker van de volgende ronde. Alleen de koppositie was nog geen voldongen feit. Daarvoor moest Dinamo drie punten pakken. Voor Panathinaikos, met David Mendes da Silva in de basis, stond er niets meer op het spel.

Dat was echter niet terug te zien in het spel. Voormalig PSV-aanvaller Marcus Berg opende binnen het kwartier de score in Rusland. Na de rust wist Dinamo wél het net te vinden. De treffer van Douglas werd afgekeurd omdat de ex-speler van FC Twente te wild het duel aanging met doelman Stefanos Kotsolis, maar even later was het alsnog raak. William Vainqueur trok de stand na 55 minuten gelijk, terwijl Aleksey Lonov even later de eindstand bepaalde.

Daardoor gaat Dinamo Moskou als groepshoofd verder naar de volgende ronde. PSV, dat later op de avond in actie komt tegen Estoril, heeft genoeg aan een punt om te overwinteren in de Europa League. Verliest PSV in Portugal, dan wacht twee weken later een herkansing tegen Dinamo Moskou om alsnog door te stoten naar de volgende ronde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.