PSV zit op rozen na productieve start bij Trabzonspor

De nipte zege op Trabzonspor biedt PSV vrij zicht op de achtste finales in de Europa League. Een sterke start bleek een voldoende basis voor het succes in Turkije (1-2).

Trabzonspor-held Burak Yilmaz maakte na negentig seconden zijn status van gevaarlijke aanvaller waar. Het antwoord van PSV op het door Andreas Isaksson gekeerde harde schot van de spits van Trabzonspor was beduidend overtuigender. Binnen elf minuten had de Eindhovense formatie al een comfortabele 2-0 voorsprong te pakken.

Tim Matavz profiteerde in de zesde minuut van de geboden ruimte en opende met een hard schot van afstand in de kruising de score voor PSV. Vijf minuten later was het de beurt aan Ola Toivonen om de Turkse defensie in verlegenheid te brengen na een slim passje van Dries Mertens; 0-2.

Trabzonspor had niets in te brengen, maar kreeg de aansluitingstreffer in de schoot geworpen van Timothy Derijck. Onnodig balverlies van de Belgische verdediger leidde tot de 1-2 van Olcan Adin.

De treffer bood Trabzonspor de hoop die het nodig had om zich weer op te richten na de kansloze eerste 45 minuten, ook doordat de 1-3 van Matavz in de blessuretijd van de eerste helft werd afgekeurd wegens hands. De ploeg van trainer Senol Günes kwam na rust beter voor de dag. Yilmaz onderstreepte dat door PSV-doelman Isaksson in 56ste minuut tot een uiterste redding te dwingen.

De Turkse storm bleek echter van korte duur. Doordat PSV het niveau van de eerste helft niet haalde, restte een minder aantrekkelijke tweede helft. Ook de rentree van Georgionio Wijnaldum kon de Eindhovense formatie niet inspireren tot grootse daden. De kansen waren er wel op een nog betere uitgangspositie, maar PSV deed desondanks prima zaken in Turkije. Foto: VI Images