PSV ziet in Zweed Toivonen opvolger van Afellay

EXCLUSIEF - Een delegatie van PSV is afgelopen zondag afgereisd naar Zweden om daar een aanvallende middenvelder te bekijken. Het gaat om Ola Toivonen van Malmö FF.

PSV ziet in Zweed Toivonen opvolger van Afellay

De 22-jarige schaduwspits speelde eerder voor Degerfors IF en Örgryte IS, voordat Malmö FF hem kocht voor bijna een miljoen euro. Daarmee is hij na Afonso Alves de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis. Toivonen was jeugdinternational en werd inmiddels ook al drie keer geselecteerd voor de nationale A-ploeg van Zweden.

PSV-trainer Huub Stevens zag Toivonen afgelopen zondag al na twee minuten scoren in de uitwedstrijd tegen GAIS (2-2). Hij pakte tevens zijn zesde gele kaart van dit seizoen. Na 26 wedstrijden bezet Malmö, waar ook de Nederlander Rick Kruys speelt, slechts de elfde plaats. Dit seizoen scoorde Toivonen negen keer in 24 competitiewedstrijden. In Zweden eindigt de competitie op 9 november.

PSV is al geruime tijd op zoek naar versterkingen die aanvallend een meerwaarde hebben. In de competitie en de Champions League blijkt dat de club het vertrek van de Peruaanse international Jefferson Farfán te licht heeft opgevat. PSV scoorde pas elf keer, terwijl de lichtstadbewoners al drie thuiswedstrijden hebben afgewerkt tegen degradatiekandidaten.

Afgelopen zomer slaagde de club er niet in om een nieuwe aanvaller te contracteren. PSV informeerde in de zomer bij FC Groningen naar de Zweed Marcus Berg, maar toen vroeg directeur Hans Nijland vijftien miljoen euro. Daarnaast gingen ook de transfers van Milan Jovanovic (Standard Luik) en Mevlut Erding (FC Sochaux) niet door.

Een nieuwe schaduwspits is ook welkom omdat een vertrek van Ibrahim Afellay steeds reëler lijkt. De aanvallende middenvelder heeft zijn zinnen gezet op een transfer. Afellay haalt dit seizoen een hoger rendement en scoorde al vijf keer in vijf competitieduels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen