PSV zet zegereeks voort in eigen huis tegen Utrecht

PSV heeft in de Eredivisie voor de zesde keer op rij gewonnen. In Eindhoven was FC Utrecht een maatje te klein voor de ploeg van trainer Phillip Cocu, die zeker voor een dag de vierde plaats bezet.

PSV schoot in eigen stadion uit de startblokken en drukte de ploeg van voormalig PSV-speler Jan Wouters, die ook assistent- en interim-trainer was in het Philips Stadion, terug op eigen helft. Mogelijkheden waren er voor Ji-Sung Park, Jürgen Locadia, Memphis Depay en Luciano Narsingh, die Bryan Ruiz verving in de basisopstelling. De Costa Ricaan was pas laat terug van interlandverplichtingen.

Pas kort na rust passeerde PSV eindelijk de goed keepende Robbin Ruiter. In de 51ste minuut kwam een mistrap van Locadia bij Narsingh terecht. Op zijn inzet had Ruiter nog een antwoord, maar de rebound viel precies voor de voeten van Locadia, voor wie het een koud kunstje was de score te openen.

Robbin Ruiter was diverse keren een sta-in-de-weg, al was de afronding van PSV regelmatig niet accuraat genoeg.

Waar tot de 1-0 in aanvallende zin werkelijk niets was waargenomen van FC Utrecht, was de tegenaanval na het openingsdoelpunt direct wel gevaarlijk. PSV-doelman Jeroen Zoet had een antwoord op een vrije trap van Jens Toornstra en mocht vervolgens van geluk spreken dat Utrecht geen strafschop kreeg. Yassin Ayoub had de bal tegen de hand van Jeffrey Bruma geschoten. Hoewel Utrecht na de achterstand wel iets meer de verdedigende stellingen verliet en ook PSV nog kansen kreeg, bleef het bij 1-0.

De nipte overwinning van PSV zorgt ervoor dat de ploeg nu vierde is met twee punten voorsprong op Feyenoord, dat zondag op bezoek gaat bij FC Groningen. Bovendien is de balans van PSV in thuisduels met Utrecht nog steeds bijzonder. Alleen in oktober 1980 werd er met 2-3 verloren, de andere 43 onderlinge Eredivisie-wedstrijden in Eindhoven wonnen de Domstedelingen niet. Utrecht, dat dit seizoen maar een van de dertien uitduels won, verkeert nog steeds in degradatiezorgen. De voorsprong op hekkensluiters Roda JC en NEC is maar vijf punten.