PSV zet Lille in de tweede helft gedecideerd opzij

Lille trok de Europese ambities van PSV wederom in twijfel. Een slimme vrije trap van Balász Dzsudzsák was het begin van een mooie avond in Eindhoven (3-1).

Door één moment van onachtzaamheid leefde PSV bijna een uur in onzekerheid over een plaats bij de laatste zestien in de Europa League. Pierre-Alain Frau profiteerde in de 22ste minuut van halfslachtig verdedigen en zette Lille uit de eerste de beste kans direct op voorsprong.

Het dominerende PSV, dat vorige week met een gelukkig 2-2 gelijkspel terugkeerde uit Lille, beet zich lang stuk op de Franse defensie. Dat had de Eindhovense formatie deels aan zichzelf te wijten, want onder anderen Marcus Berg, Jeremain Lens en Ola Toivonen lieten fraaie kansen onbenut.

Tien minuten na rust moest Lille-keeper Barel Mouko dan toch capituleren. Terwijl de Congolese goalie nog bezig was de muur neer te zetten, draaide Dzsudzsák de bal uit een vrije trap snel bij de tweede paal in het Franse doel.

Binnen een kwartier na de verdiende gelijkmaker was er van de zorgen van PSV weinig meer over. Lens zette de Brabanders in de 67ste minuut na een fraaie aanval met Berg op voorsprong. Lille speelde op dat moment al met tien man, omdat scheidsrechter Eduardo Iturralde González aanvaller Frau een tweede gele kaart had voorgehouden.

In de 73ste minuut hoefde PSV nergens meer voor te vrezen. Marcelo zorgde met een rake kopbal voor de derde treffer en bracht daarmee zekerheid over een plaats in de achtste finales van de Europa League, waarin Sporting Lissabon of Glasgow Rangers als volgende tegenstander wacht. Foto: VI Images