PSV won met Rutten voor het laatst in De Kuip

Reacties

● Feyenoord won 28 van de voorgaande 58 thuiswedstrijden tegen PSV in de Eredivisie (G20, V10), waaronder de laatste vier ontmoetingen.

PSV won met Rutten voor het laatst in De Kuip

● De Rotterdammers waren in de laatste vier thuisduels met PSV steeds minimaal twee keer trefzeker.

● De laatste keer dat PSV een competitieduel op bezoek bij Feyenoord wist te winnen was in september 2009 onder leiding van Fred Rutten (1-3).

● Feyenoord maakte dit seizoen slechts twee doelpunten van buiten het strafschopgebied, samen met FC Dordrecht het laagste aantal van alle clubs.

● In de laatste 59 Eredivisieduels in De Kuip hield de bezoekende ploeg slechts twee keer de nul (Ajax en FC Twente).

● Feyenoord-aanvaller Elvis Manu was trefzeker in beide Eredivisieduels met PSV waarin hij in de basis begon (twee goals).

● Feyenoord is de enige ploeg in de Eredivisie die zijn laatste vijf thuisduels won en is reeds tien duels op rij ongeslagen in De Kuip.

● PSV pakte 25 van de mogelijke 27 punten in de laatste 9 uitwedstrijden in de Eredivisie (W8, G1). De ploeg won zijn laatste zes uitduels.

● PSV (70) is nog één punt verwijderd van het totaal van Ajax afgelopen seizoen (71).

● PSV heeft 23 zeges geboekt in 27 duels, een evenaring van het clubrecord uit 1985/86.

● Luuk de Jong maakte vier goals in zijn laatste drie wedstrijden tegen Feyenoord, waaronder een hattrick in de ontmoeting afgelopen december.

● De Jong scoorde vijfmaal en gaf vier assists in zijn laatste acht competitiewedstrijden; hij is met 56 Eredivisiegoals nog één treffer verwijderd van het totaal van zijn broer Siem (57).

● Sinds het begin van vorig seizoen creëerde PSV-aanvaller Memphis Depay 133 kansen in de Eredivisie, samen met de in de zomer vertrokken Dusan Tadic het hoogste aantal van alle spelers.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.