PSV winterkampioen met dubbel aantal punten

Reacties

● PSV speelt voor de dertigste keer in de Eredivisie thuis tegen Go Ahead Eagles; 21 keer was er winst voor de thuisploeg (G4, V4).

PSV winterkampioen met dubbel aantal punten

● Go Ahead Eagles is al elf uitduels op rij tegen PSV zonder punten huiswaarts gekeerd. In deze reeks incasseerden de Deventenaren gemiddeld vier goals per wedstrijd.

● PSV won de laatste negen thuisduels in de Eredivisie met een doelsaldo van 27 voor en vier tegen.

● De Eindhovenaren sluiten, ongeacht het resultaat tegen Go Ahead, het kalenderjaar 2014 af met de meeste Eredivisie-zeges van alle clubs (nu 24).

● Met veertig punten uit zestien duels heeft PSV twee keer zo veel punten als vorig jaar na evenveel wedstrijden (twintig).

● Daarmee zijn de Eindhovenaren met nog één duel voor de boeg winterkampioen. De laatste keer dat PSV zijn winterkampioenschap een vervolg gaf, was in het seizoen 2006/07 (landskampioen met trainer Sef Vergoossen).

● Alleen Davy Klaassen (acht) gaf dit Eredivisie-seizoen meer assists dan Jetro Willems (zeven) en Luciano Narsingh (zes, net als Tommy Oar).

● De ploeg van Foeke Booy kreeg in negen van de laatste tien competitiewedstrijden minimaal twee doelpunten tegen.

● Het is zaterdag 46 jaar en 47 dagen geleden dat Go Ahead Eagles voor het laatst een Eredivisie-duel op bezoek bij de traditionele topdrie wist te winnen (0-1 zege bij PSV op 3 november 1968).

● PSV maakte tot nu toe de meeste kopdoelpunten (negen), terwijl Go Ahead het vaakst een treffer met het hoofd incasseerde (zes, samen met Heracles Almelo).

● Deniz Türüç is de enige speler van Go Ahead Eagles die in de laatste twee wedstrijden op doel schoot (vijf, allemaal met links en alle van buiten het strafschopgebied).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.