PSV wint bij afscheid Park dankzij treffers Schalk

Ji-Sung Park heeft afscheid genomen van PSV met een 3-2 oefenzege op Gyeongnam. Alex Schalk was met twee doelpunten de uitblinker bij de Eindhovenaren.

Met Park in de basis kwam PSV na tien minuten op achterstand door een treffer van Milos Stojanovic, maar nog voor rust kwamen de bezoekers op voorsprong. Schalk zorgde voor de gelijkmaker en niet veel later zorgde Rai Vloet voor de 1-2 ruststand.

In de 53ste minuut kreeg Park een publiekswissel, waarmee zijn loopbaan er definitief opzat. Onlangs maakte de 33-jarige middenvelder bekend dat hij stopt. Een kwartier voor tijd maakte Schalk zijn tweede treffer, maar het slotakkoord was voor Gyeongnam: 2-3.

Voor Zakaria Bakkali duurde de wedstrijd slechts 16 minuten. Daarna was interim-trainer Ernest Faber het zat en haalde hij hem van het veld. De vleugelaanvaller liet keer op keer zijn man lopen en was volgens Faber niet gretig en gemotiveerd.

Columns van Gijp, Dijkshoorn en Derksen lezen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.