PSV wil tijdens winterstop geen mutaties in selectie

Reacties

PSV wil de huidige selectie in de winterstop bijeenhouden. In de jacht op de landstitel mogen ook de spelers die weinig worden ingezet niet vertrekken.

PSV wil tijdens winterstop geen mutaties in selectie

Hoewel onder anderen Marcel Ritzmaier (foto) en Abel Tamata bij de A-selectie amper speeltijd krijgen, komen zij niet in aanmerking voor een (tijdelijk) afscheid. PSV-trainer Phillip Cocu signaleert in de kleedkamer een breed gedragen gevoel van saamhorigheid. 'Ze willen allemaal graag blijven, ik merk dat die overtuiging leeft in de groep.'

Technisch manager Marcel Brands is evenmin concreet bezig met het binnenhalen van versterkingen voor de A-selectie. 'Ik verwacht niets in de winter', zegt hij tegen Voetbal International.

Scouts van de Eindhovense Eredivisie-koploper werden in de voorbije maanden regelmatig gesignaleerd bij wedstrijden van Malmö FF, waar ze met speciale belangstelling keken naar de rechtsbenige vleugelaanvaller Emil Forsberg. Volgens Brands is er echter geen sprake van concrete interesse in de 23-jarige Zweed.

Voor PSV wacht vanaf vandaag (donderdag) een zware serie. Cocu is van mening dat daar geen 'issue van gemaakt moet worden'. De Brabanders spelen in tien dagen vier thuisduels, met respectievelijk Dinamo Moskou (Europa League), FC Twente, Feyenoord en Go Ahead Eagles. 'Als je tussendoor goed rust en goed eet, hoeft dat programma geen enkel probleem te zijn', zegt de coach. 'Dat wil niet zeggen dat ik alle wedstrijden met dezelfde spelers zal beginnen, maar fysiek zijn er geen belemmeringen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.