PSV wil samenwerking met voetbalbond India verlengen

Reacties

PSV en de voetbalbond van India willen hun nu twintig maanden durende samenwerking voortzetten. Het wachten is nog op groen licht van Philips dat ook een hoofdrol speelt in het project.

PSV wil samenwerking met voetbalbond India verlengen

De multinational, die graag zijn marktaandeel in India wil uitbreiden, neemt onder meer een deel van de salarissen van de ter plaatse gedetacheerde coaches Rob Baan en Wim Koevermans voor hun rekening.

'De eerste reacties bij Philips zijn hoopgevend' , zegt Peter Rovers, de PSV-manager die namens de Brabanders het project coördineert. 'Wij hebben onze medewerking al toegezegd, omdat we ons onder meer hebben gecommitteerd aan de toewijzing van het WK Onder-17 aan India in 2017. Een andere voorwaarde is de medewerking van Philips. Als zij verder gaan, dan is het rond.'

Dankzij de inspanningen van alle betrokkenen en de FIFA zijn er al in drie staten regionale voetbalscholen geopend en voetballen wekelijks in vijf staten tweehonderdduizend kinderen in zogeheten grassroots-projecten. In Goa is een elite-academy gerealiseerd. 'Volgens Rob Baan zijn drie kinderen daar inmiddels klaar voor een stage in Europa', weet Rovers. 'Het is logisch dat wij als clubpartner het recht krijgen hen die kans als eerste te bieden.'

Lees ook deze week in Voetbal International het interview met PSV-talent Jorrit Hendrix die er niet rouwig om was dat Marcelo vertrok. Ook in VI deze week een fraaie uitneembare elftalposter van PSV.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.