PSV weerstaat Alves, knal Pardo velt VVV

FC Groningen scoorde liefst acht keer tegen IJsselmeervogels in het toernooi om de KNVB-beker. Ook PSV en SC Heerenveen wonnen ruim. Excelsior schakelde VVV uit door een goal in blessuretijd.

Jong SC Heerenveen-PSV 0-3Het bekerduel in het Abe Lentra Stadion stond in het teken van de terugkeer van Afonso Alves bij SC Heerenveen. De Braziliaan begon in de basis bij het belofteteam van de Friezen en was ook gevaarlijk tegen PSV. Scoren deed Alves echter niet.

PSV, dat op volle oorlogsterkte aantrad, brak pas op slag van rust de ban in de persoon van Jonathan Reis. Tien minuten na de hervatting besliste Kenneth Perez met afstandschot de wedstrijd. Danny Koevermans

Excelsior-VVV-Venlo 3-2Uitblinker Sebastián Pardo bezorgde Excelsior de bekerwinst op VVV-Venlo. Met fraai schot met links bepaalde hij in blessuretijd de eindstand op 3-2. De thuisclub kende een flitsende start. Na twintig minuten stond het al 2-0 door doelpunten van Jeffrey Altheer en Kees Luyckx. VVV kwam sterk terug via twee goals van Paul Jans, maar Pardo voorkwam dat er verlengd moest worden. Jong Stormvogels Telstar-NAC Breda 1-2NAC Breda had het moeilijk genoeg met het belofteteam van Stormvogels Telstar. Gertjan Tamerus zette de gasten na drie minuten al op 0-1, maar Bob Koning trok de stand gelijk. Invaller Fouad Idabdelhay maakte in de 81ste minuut de winnende voor NAC, nadat Csaba Fehér eerder nog een strafschop had gemist.

IJsselmeervogels-FC Groningen 1-8FC Groningen was op bezoek in Spakenburg bij rust al zeker van de volgende ronde. IJsselmeervogels maakte de openingstreffer van Evgeniy Levchenko nog wel ongedaan, maar de eerste helft werd afgesloten bij een 1-4 tussenstand. Naast Levchenko, die de 1-2 maakte uit een strafschop, lieten ook de jong Sloveen Tim Matavz en Stefan Nijland zich met respectievelijk vier en twee goals niet onbetuigd. Groningen won uiteindelijk met 1-8.

Argon-SC Heerenveen 0-3Heerenveen scoorde er op bezoek bij Argon weer op los en hield tegen de algeheel amateurkampioen ook achterin de poort weer eens gesloten. Gerald Sibon, Miralem Sulejmani en Michael Bradley bezorgden de ploeg van coach Gertjan Verbeek met hun doelpunten een 3-0 zege.