PSV vooralsnog bestpresterende ploeg van dit jaar

Reacties

● PSV is op eigen grond in betere doen dan op in uitwedstrijden. De ploeg van Phillip Cocu pakte in dertien wedstrijden in het Philips Stadion dertig punten en in vijftien uitbeurten tien punten minder. Thuis verloor PSV een keer, uit al zeven keer.

PSV vooralsnog bestpresterende ploeg van dit jaar

● Roda JC-keeper Filip Kurto sloeg nog geen minuut over dit seizoen. Bij PSV geldt dit voor geen enkele speler. Verdediger Jeffrey Bruma maakte de meeste minuten: 2.307 van de mogelijke 2.520.

● Roda JC was dit seizoen al twee keer te sterk voor PSV. Op 27 oktober wonnen de Limburgers in eigen huis met 2-1 van de Brabanders. En drie dagen later was Roda JC opnieuw te sterk. In het Philips Stadion werd het bekerduel met 1-3 gewonnen.

● In de seizoenen 2007/08 en 2008/09 ging PSV twee keer op rij onderuit in het thuisduel met Roda JC. De vier jaargangen daarna pakten de Eindhovenaren echter de volle winst. Met de heldere doelcijfers van achttien voor tegen twee tegengoals.

● PSV won zijn laatste zeven Eredivisiewedstrijden op rij. Dat is de langstlopende zegereeks in de Eredivisie en één van de langste in Europa.

● In tien van de laatste thuiswedstrijden maakte PSV telkens minimaal één treffer.

● Roda JC verloor zijn laatste vijf uitwedstrijden en van de laatste negen werd er geen één gewonnen. De laatste winst dateert van 19 oktober 2013 toen RKC met 1-2 werd verslagen in Waalwijk.

● In zijn laatste twaalf uitwedstrijden slaagde Roda JC er niet in om zijn doel school te houden.

● PSV is de best presterende ploeg in het kalenderjaar 2014. In tien wedstrijden verzamelde de ploeg van Phillip Cocu 24 punten. Zeventien meer dan Roda JC dat dit jaar alleen FC Utrecht voor blijft.

Samenstelling: Jasper Steppé

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.