PSV verklaart hoge transferuitgaven in jaarcijfers

Reacties

PSV heeft alle eventueel te betalen prestatiebonussen die zijn overeengekomen met clubs waar het afgelopen seizoen spelers van kocht, opgenomen in de jaarcijfers van dit betreffende boekjaar.

PSV verklaart hoge transferuitgaven in jaarcijfers

Voetbal International vroeg de directie van PSV uit te leggen waarom de post investeringen in spelers 15,8 miljoen bedroeg, terwijl de transfersommen in totaal 'slechts' 9,45 miljoen waren. 'PSV kiest ervoor om alle mogelijke bonussen in de boeken op te nemen. Als we er dan eentje niet uit hoeven te keren, dan is dat een meevaller', zegt technisch manager Marcel Brands.

PSV moet bijvoorbeeld een prestatiebonus overmaken naar Chelsea, als Jeffrey Bruma (transfersom één miljoen euro) een contractueel bepaald aantal wedstrijden speelt. Ook AZ heeft recht op extraatjes als Adam Maher (gekocht voor 6,9 miljoen euro) met PSV goed presteert.

De club kocht in de jaargang 2013/2014 naast Maher en Bruma, ook nog Stijn Schaars, Santiago Arias, Florian Jozefzoon en de Zweedse jeugdspeler Ramon Lundqvist.

'Andersom werken we overigens niet zo', vervolgt Brands. 'De bonussen die wij nog ontvangen komen pas in de boeken als ze daadwerkelijk ontvangen zijn. De verkoop van Strootman is bijvoorbeeld maar voor 16,5 miljoen euro opgenomen, terwijl we nog zeker zijn van 3,5 miljoen euro aan bonussen.'

Het verschil van ruim zes miljoen euro zit 'm overigens niet alleen in de bonussen. In de totale investeringssom zijn ook tekengelden van de spelers en commissies voor makelaars opgenomen. Brands: 'Die commissies liggen bij ons nu allemaal rond de 5 tot 6 procent. Dus dat is netjes.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.