PSV verhuurt Colin en verkoopt Edson

PSV raakt ineens twee spelers kwijt. Jurgen Colin (foto) speelt het komend seizoen op huurbasis voor Everton. En de Eindhovense club verkocht Edson aan Tottenham Hotspur.

PSV verhuurt Colin en verkoopt Edson

Colin was vrijdag in Liverpool om zijn overgang naar Everton af te ronden. The Toffees probeerden de overeenkomst voor 12.00 uur Engelse tijd af te ronden zodat Colin komend weekeinde van de partij kan zijn in het eerste competitieduel, tegen kampioen Arsenal. Het is nog niet duidelijk of het Everton is gelukt om de 23-jarige verdediger aan te melden voor die limiet.

'Dit is een droom', verwoordde manager Stan Valckx de woorden van Colin op de website van PSV. 'Bij PSV dreigde hij buiten de boot te vallen, dus dit is een goede oplossing voor hem.' Colin maakt al sinds 1994 deel uit van de jeugdopleiding van PSV en speelde zelfs enige tijd op huurbasis bij RC Genk en NAC. Vorig seizoen maakte hij voor het eerst deel uit van de a-selectie, maar coach Guus Hiddink verloor al snel het vertrouwen in de Utrechter.

Edson was eerder deze zomer op proef bij Tottenham, waar hij kwam op voorspraak van PSV's voormalig technisch directeur Frank Arnesen. Edson Rolando Silva Souza stond sinds vorig seizoen onder contract in Eindhoven, maar de 21-jarige Portugese aanvaller was er nog niet in geslaagd om coach Guus Hiddink van zijn kunnen te overtuigen.

Bekijk hier al onze video's