PSV verhuurt aanvaller Zeefuik aan FC Dordrecht

Género Zeefuik speelt komend seizoen voor FC Dordrecht. PSV verhuurt de aanvaller voor één jaar aan de club uit de Jupiler League.

PSV verhuurt aanvaller Zeefuik aan FC Dordrecht

'Ik ben er zeer blij mee', vertelde technisch manager Marco Boogers aan Voetbal International. 'Hij is een zeer goede talentvolle speler. En jonge spitsen krijgen bij Dordt alle kans zich verder te ontwikkelen.' Daarmee verwijst de voormalig aanvaller naar de succesvolle optredens van Nick van der Velden, Cecilio Lopes en Eddy Putter bij De Schapenkoppen.

PSV wilde Zeefuik niet langer dan één seizoen verhuren. De negentienjarige spits staat nog tot medio 2011 onder contract bij de Eindhovense club. Vorig seizoen kwam hij als huurling uit voor FC Omniworld. 'Het is een goede club die altijd bovenin de Jupiler League meedoet. Ik hoop daar weer wat meer te leren, zodat ik volgend seizoen weer een stap dichter bij de Eredivisie kom', reageerde Zeefuik via de PSV-site.

Boogers bekende aan VI dat hij met Lopes en Putter in gesprek is. De technisch manager hoopt dat een van de twee spitsen naar de Krommedijk komt. Beide aanvallers hebben Boogers laten weten ook op zoek te zijn naar een club in het buitenland.

Ten slotte zoekt Dordrecht nog een doelman. Boogers heeft een aantal kandidaten op het oog. Namen wilde hij niet noemen, hij hoopt bij een Eredivisionist een tweede doelman op te pikken, die bij Dordt als eerste keeper aan de slag gaat. Vaste waarde Tristan Peersman vertrok na het afgelopen seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen