PSV twaalf duels op rij productief tegen SC Heerenveen

In de aanloop naar de 26ste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zaterdagavond staan SC Heerenveen en PSV tegenover elkaar in het Abe Lenstra Stadion.

PSV twaalf duels op rij productief tegen SC Heerenveen

SC HEERENVEEN - PSV

SC Heerenveen heeft dit seizoen voor het eerst twee duels op rij gewonnen in de Eredivisie (FC Twente 2-1 en NAC Breda 1-2).

Door deze dubbele winst steeg de ploeg van trainer Marco van Basten vier plaatsen en staan de Friezen nu tiende.

Heerenveen won in de vorige speelronde (1-2 bij NAC) voor het eerst een duel waarin het op achterstand kwam.

Alfred Finnbogason heeft het hoogste doelpuntenaandeel van alle spitsen in de Eredivisie. De IJslander maakte negentien van de 36 goals van Heerenveen (52,8 procent).

PSV beschikt weer over de Zweed Ola Toivonen. Van de acht wedstrijden waarin de aanvallende middenvelder dit seizoen binnen de lijnen kwam, wonnen de Eindhovenaren er zeven en verloren ze alleen uit bij FC Utrecht (1-0).

PSV is vier ontmoetingen op rij ongeslagen in Heerenveen (W2 G2). Vorig seizoen won PSV met 1-5 (onder meer door twee goals van Toivonen).

Heerenveen heeft in de laatste twaalf wedstrijden tegen PSV (uit en thuis) geen enkele keer de nul weten te houden.

PSV scoort dit seizoen al twintig Eredivisieduels op rij minimaal één doelpunt.

PSV maakt veruit de meeste goals in de Eredivisie, tachtig na 25 speelronden. Eén keer scoorden de Eindhovenaren nog meer na 25 duels: in het seizoen 1995/96 (81). PSV stond destijds óók onder de leiding van trainer Dick Advocaat.

PSV ondernam in de eerste 25 speelronden 410 doelpogingen. Met een gemiddelde van 16,4 pogingen per duel is dat het hoogste moyenne van alle clubs. <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Felix Aerts, Jasper Steppé & Willem van Beeren
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

<br /><br />

Bekijk hier al onze video's