PSV treft sterspeler Cavani in vervallen stadion Napoli

Napoli-sterspeler Edinson Cavani wil donderdag de Europa League-wedstrijd tegen PSV per se spelen. De Italiaanse ploeg heeft zich al verzekerd van een plaats in de volgende ronde en de Eindhovenaren zijn al uitgeschakeld. Ook Dnjepr Dnjepropetrovsk plaatste zich al voor de volgende ronde.

PSV treft sterspeler Cavani in vervallen stadion Napoli

Door de geplaatste status werd verwacht dat de sterspeler van trainer Walter Mazzarri rust zou krijgen, maar Cavani heeft zelf gevraagd om speeltijd. Nog opmerkelijker is zijn speeltijd kijkend naar het programma van de Napolitanen. Dit weekend wacht in de competitie immers Internazionale als opponent.

Overigens treedt PSV donderdagavond aan in een vervallen stadion. San Paolo, de thuishaven van de Napolitanen, is in dermate slechte staat dat het beton aan het afbrokkelen is. Daardoor waren delen van het stadion in de duels met AIK Solna en Dnjepr afgesloten.

Het stadion staat bekend om zijn rijke geschiedenis. Eind jaren tachtig speelde Diego Maradona met zijn ploeg Napoli de thuiswedstrijden, tegen onder meer het AC Milan van Frank Rijkaard, Ruud Gullit en Marco van Basten.

Inmiddels zijn er plannen voor een nieuw stadion, aangezien er in de huidige accommodatie nauwelijks geld is gestoken. Het nieuwe stadion zou aan de voet van de vulkaan Vesuvius moeten liggen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's