PSV thuis al twaalf uur zonder tegengoal uit veldspel

Reacties

PSV gaat woensdagavond in het inhaalduel met Feyenoord niet alleen op jacht naar het winterkampioenschap in de Eredivisie, maar hoopt ook een zeldzaam goede reeks thuiswedstrijden uit te bouwen.

PSV thuis al twaalf uur zonder tegengoal uit veldspel

PSV is dit Eredivisie-seizoen in het eigen Philips Stadion een klasse apart. De Eindhovenaren zijn als enigen nog zonder puntenverlies op eigen veld: zeven duels leverden de maximale score op met de doelcijfers 21-1.

Dat ene doelpunt kwam op naam van NAC'er Adnane Tighadouini, die in PSV's eerste thuiswedstrijd van dit Eredivisie-seizoen op 16 augustus raak schoot vanaf elf meter (6-1). In de zes daaropvolgende duels hield PSV-doelman Jeroen Zoet telkens de nul, een reeks die nu al 554 minuten behelst. Dat is nu al een van de beste reeksen ooit voor PSV.

Jeffrey Bruma en Jeroen Zoet beletten FC Twente-spits Torgeir Børven het scoren.
Jeffrey Bruma en Jeroen Zoet beletten FC Twente-spits Torgeir Børven het scoren.

In totaal kwam het in de Eredivisie-historie van de Eindhovense club acht keer eerder voor dat de ploeg in minimaal zes opeenvolgende thuisduels geen enkel doelpunt incasseerde. Voor het laatst gebeurde dat tussen 25 oktober en 23 december 2006, toen PSV onder toenmalig trainer Ronald Koeman eveneens zes keer op rij de nul hield in competitieduels op eigen terrein.

Clubrecord ver weg
Het clubrecord voor PSV ligt niet bepaald binnen handbereik. Dat behelst dertien opeenvolgende thuiswedstrijden zonder tegentreffer, een reeks die dateert uit de periode februari-november 1977. De Eindhovenaren stonden destijds onder leiding van de toptrainer Kees Rijvers.

Als we louter kijken naar het laatste velddoelpunt dat PSV in een competitiewedstrijd voor eigen publiek incasseerde, dan moeten we terug naar 13 april van dit jaar. Op die dag zegevierde Feyenoord (!) met 2-0 in Eindhoven en maakte Daryl Janmaat in de 76ste minuut het tweede Rotterdamse doelpunt. Sindsdien is de PSV-defensie al acht volledige wedstrijden (734 minuten, ruim twaalf uur) niet meer gepasseerd vanuit veldspel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.