PSV stuurt Braziliaan Leandro terug

PSV heeft Leandro do Bomfim teruggestuurd naar Brazilië. Daar, in z'n eigen omgeving, moet het talent weer op krachten komen, hoopt PSV. De achttienjarige aanvaller speelt pas sinds de winterstop in Eindhoven, maar de overgang draaide sindsdien uit op een grote teleurstelling.

Het lag in de bedoeling dat Leandro al de afgelopen maanden regelmatig een kans zou krijgen in de hoofdmacht van PSV. Daar kwam niets van terecht. Het supertalent, door PSV voor enkele miljoenen aangekocht, had grote moeite om in Nederland te wennen. Bovendien kreeg hij last van verschillende kwetsuurtjes. Zo kampt hij nog altijd met een slepende buik- en liesblessure, die hij reeds vorig jaar opliep op het junioren-WK in Argentinië.

PSV wil Leandro nu voorlopig rust gunnen, door hem in zijn eigen vertrouwde omgeving nieuwe energie te laten opdoen. 'Zijn blessure is een gevoelige, die goed zal gedijen met wat beter weer. Vandaar deze keuze. Hij zal op 1 mei weer terugkeren in Eindhoven', aldus PSV-woordvoerder Pedro Salasar.

Bekijk hier al onze video's