PSV stoomt Bergwijn klaar voor opvolging Lestienne

Reacties

De kans is groot dat Maxime Lestienne bezig is aan zijn laatste weken als speler van PSV. Steven Bergwijn staat klaar om zijn plek in de selectie over te nemen.

PSV stoomt Bergwijn klaar voor opvolging Lestienne

PSV huurt Lestienne op dit moment van Al-Arabi. 'Pas na het seizoen zal zijn situatie door de Arabieren opnieuw worden bekeken, en dan nog is huren geen goedkope optie. Maar het belangrijkste is dat zijn aanwezigheid dit seizoen een duidelijke insteek had', aldus technisch manager Marcel Brands.

Brands doelt op Steven Bergwijn, die al jaren als groot talent geldt, en zijn contract eerder dit seizoen verlengde tot medio 2020. Hij behoort tot de selectie van PSV, maar speelt zijn wedstrijden voornamelijk bij de beloften. 'Een overbruggingsjaar was nodig en heeft ook zijn vruchten afgeworpen. We zijn zeer te spreken over zijn ontwikkelingen. Hij traint dagelijks mee en laat zich nadrukkelijk zien in de duels van Jong PSV. We verwachten dat hij na de zomer voor zijn kans kan gaan als basisspeler van PSV.'

Bergwijn (18) kwam dit seizoen tot vijf invalbeurten in de hoofdmacht van PSV, maar zal zijn rol richting volgend seizoen dus waarschijnlijk zien groeien. Lestienne (23) speelde twaalf keer in de hoofdmacht. Hij kwam eerder uit voor Genoa, Club Brugge en Excelsior Moeskroen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.