PSV stelt voorbeeld met terugzetten van Bakkali

Reacties

PSV gaat de teugels voor zijn spelers strakker aantrekken. De affaire met Zakaria Bakkali (18) wordt aangegrepen om duidelijk te maken dat talentvolle spelers geen uitzonderingspositie meer krijgen bij de Eindhovense club.

PSV stelt voorbeeld met terugzetten van Bakkali

De Belgische jongeling werd teruggezet naar Jong PSV omdat hij weigert uitsluitsel te geven over zijn toekomst. Bakkali heeft al acht maanden een aanbieding zijn nog een seizoen lopende contract te verlengen in beraad.

'Maar het is niet alleen dat', zegt hoofdtrainer Phillip Cocu tegen Voetbal International. 'Een jongen van zeventien - zo oud was hij toen hij bij ons kwam - heeft tijd nodig. Hij mag struikelen, maar ook op dat onderdeel heeft hij nog een lange weg af te leggen. Er is veel rondom hem te doen geweest. Zakaria heeft ups en downs gehad, maar hij zal toch ontwikkeling moeten doormaken als jonge prof. En ook dat hebben we niet gezien. Het is niet allemaal vanzelfsprekend. Dat moet hij beseffen. Wij doen niet alles perfect, maar ik durf te stellen dat wij als begeleiding er alles aan gedaan hebben. De sleutel ligt bij hem.'

De manier waarop PSV met Bakkali omgaat is onderdeel van een koerswijziging in de opleiding. Cocu: 'Ik zie een verandering van benadering richting de spelers die er bovenuit steken op een bepaalde leeftijd. Dat moest ook, want we kunnen op dat onderdeel winst boeken.' PSV greep afgelopen jaar een paar keer stevig in bij talenten die zich stelselmatig buiten de groep plaatsten met afwijkend gedrag. Meerdere spelers werden voor een korte of lange periode geschorst, een enkeling zelfs weggestuurd wegens wangedrag.

Voorbeeldfunctie
Ook wangedrag in het dagelijks leven, in de privésituatie dus, tolereert PSV niet. Als de voorbeeldfunctie van jonge profs in het gedrang komt, schroomt de leiding niet in te grijpen. 'Niemand is perfect, dat weten wij ook. Maar we zijn er bewust mee bezig. Dat is de lijn die we ingezet hebben.'

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.