PSV stelt record scherper in uniek duel voor broers De Jong

Reacties

PSV heeft zaterdag middels de dertiende uitzege op rij in de Eredivisie nieuwe averij voorkomen. Excelsior koesterde lange tijd hoop op een positief resultaat, omdat de landskampioen zichzelf onvoldoende beloonde. Pas in de slotfase stelde PSV de overwinning definitief veilig: 1-3.

PSV stelt record scherper in uniek duel voor broers De Jong

Phillip Cocu gooide zijn elftal nogal overhoop ten opzichte van het midweekse bekerduel met Roda JC Kerkrade (4-0 winst). Jeroen Zoet, Héctor Moreno, Andrés Guardado, Luciano Narsingh, Joshua Brenet en Luuk de Jong keerden terug in het team, waardoor onder anderen Jorrit Hendrix, Siem de Jong en Santiago Arias op de bank moesten plaatsnemen. Arbiter Danny Makkelie zag zich in de beginfase genoodzaakt het duel even stil te leggen wegens aan hem gerichte liederen vanuit het vak van PSV-fans.

Na dit incident namen de bezoekers het heft in handen en via De Jong, Moreno en Gastón Pereiro dwong de landskampioen voldoende kansen af. Opmerkelijk was dat zij allen met een kopbal voor gevaar zorgden. De onvermijdelijke 0-1 viel in de 21ste minuut. Tussen een woud van Excelsior-spelers slaagde Bart Ramselaar erin Luciano Narsingh te vinden. De buitenspeler prikte de openingstreffer binnen op Woudestein.

Luigi Bruins maakte de 1-1 uit een strafschop.
Luigi Bruins maakte de 1-1 uit een strafschop.

Binnen vijf minuten herstelde Excelsior min of meer vanuit het niets de balans. Makkelie wees naar de strafschopstip nadat Jetro Willems een overtreding zou hebben begaan op Kevin Vermeulen. Luigi Bruins benutte de penalty feilloos. De bezoekers konden opnieuw beginnen en meer dan eens kroop Excelsior door het oog van de naald. Eerste redde Tom Muyters knap op een inzet van Pereiro, waarna De Jong de paal raakte met een fraaie hakbal. Bij het scheiden van de markt voor rust had laatstgenoemde alsnog succes door raak te koppen op aangeven van Guardado.

In de tweede helft was er aanvankelijk nog maar weinig over van de dominantie van PSV. De bezoekers leunden wat achterover, waardoor Excelsior het gevoel kreeg dat er iets te halen viel. Het inbrengen van Hicham Faik en Danilo Pantic zorgde ook voor nieuw elan, al stichtte Excelsior behoudens een inzet van Khalid Karami van zeer grote afstand geen gevaar. De equipe van coach Mitchell van der Gaag kon een positief resultaat definitief vergeten toen Davy Pröpper de 1-3 liet aantekenen, al leek het of Faik zijn eigen doelman passeerde. Cocu liet vlak daarna Siem de Jong invallen, waardoor de broers De Jong voor het eerst samen op het veld stonden tijdens een competitief duel.

De triomf betekende alweer de dertiende achtereenvolgende uitoverwinning op rij voor PSV in de Eredivisie, dat daarmee zijn eigen record uit de periode 1987-1988 aanscherpte. De Eindhovenaren, die derde staan op twee punten van Feyenoord en net zoveel punten als nummer twee Ajax, werken vanaf nu toe naar de Champions League-wedstrijd tegen FK Rostov van woensdag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.