PSV spurt na winterstop tien punten weg bij Ajax

Reacties

● PSV won de helft van de 58 eerdere thuisduels met Ajax in de Eredivisie (W29, G15, V14).

PSV spurt na winterstop tien punten weg bij Ajax

● PSV verloor slechts één van de laatste zeven competitiewedstrijden tegen Ajax in het Philips Stadion (W3, G3).

● In de laatste acht ontmoetingen tussen PSV en Ajax in Eindhoven vielen in totaal 34 doelpunten (gemiddeld 4,25 per duel).

● De laatste keer dat PSV in één seizoen zes punten pakte tegen Ajax was in 2004/05, toen de Amsterdammers titelhouder waren en de Eindhovenaren kampioen werden.

● Memphis Depay staat op vijftien goals na 24 speelronden. De PSV-aanvaller is daarmee de minst productieve Eredivisietopscorer sinds Romário en Eijkelkamp dertien keer scoorden na evenzoveel ronden in 1988/89.

● De enige Eredivisieploeg die in de afgelopen veertig seizoenen de eerste dertien thuisduels wist te winnen was Ajax in 2003/04.

● Opvallend: Jetro Willems gaf dit seizoen tien assists maar geen één op topscorer Memphis Depay.

● De 4-0 zege van PSV vorig seizoen op de Amsterdammers was de grootste nederlaag in de Eredivisie van coach Frank de Boer.

● PSV-spits Luuk de Jong maakte vier goals en gaf drie assists in zijn laatste vijf competitiewedstrijden. De aanvaller speelde in totaal zes Eredivisieduels tegen Ajax en scoorde daarin één keer.

● Ajax won twintig en verloor slechts één van de laatste 24 Eredivisieduels in de maand maart (G3).

● Ajax pakte na de winterstop tien punten minder dan PSV. Het gat naar de koploper is nu veertien punten.

● Ajax scoorde in 2015 in drie duels niet. Opvallend want over het gehele kalenderjaar 2014 maakte de ploeg ook in drie wedstrijden geen doelpunten.

● De Amsterdammers hebben dit seizoen een lagere passnauwkeurigheid (82 procent) en gemiddeld minder passes per duel (508) dan in elk ander seizoen onder leiding van coach Frank de Boer.

● Arek Milik (negen goals) heeft nog één Eredivisiedoelpunt nodig om het aantal van de clubtopscorers van Ajax van afgelopen seizoen te evenaren (tien – Sigthórsson en Klaassen).

● Lasse Schöne wist in de laatste 1131 speelminuten (dertien Eredivisieduels op rij) in niet te scoren.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.