PSV speurt naar interessante vleugelverdedigers

Reacties

PSV is met het oog op de toekomst druk met het in kaart brengen van vleugelverdedigers, voor zowel de rechter- als de linkerflank.

PSV speurt naar interessante vleugelverdedigers

Zo trok technisch manager Marcel Brands onlangs persoonlijk een tip van zijn scouts na, die met goede rapporten waren thuisgekomen over Yarouba Cissako van SV Zulte Waregem. De Belgen huren hem van AS Monaco, de club waarvan PSV momenteel Nicolas Isimat-Mirin leent.

In Eindhoven zijn er twijfels over het uiteindelijke vermogen van Joshua Brenet (foto), die tweede man is achter eerste keus Santiago Arias. Ook de linksbackpositie is een prioriteit voor de technische staf. Abel Tamata blijft blessuregevoelig, waardoor deze plek met alleen Jetro Willems mager bezet is.

Haast heeft PSV echter niet. 'Het blijft jammer dat Abel telkens wegvalt. We kunnen eventuele problemen opvangen met Arias en Brenet, die ook linksback kunnen spelen. En ook Marcel Ritzmaier, Andrés Guardado en Jorrit Hendrix kunnen in geval van nood daar uit de voeten', zegt hoofdtrainer Phillip Cocu, die tevreden is met zijn selectie. 'Als de groep deze winter bij elkaar blijft, dan hoeft er voor mij niemand bij', aldus Cocu.

Marcel Brands is momenteel niet concreet met versterkingen voor de A-selectie bezig. 'Wel met een paar talenten voor de jeugd', zegt hij. Een van hen is de Italiaanse spits Gianluca Scamacca (16). PSV hoopt een stunt uit te halen door hem gratis op te halen bij AS Roma. 'Maar er zijn meer kapers op de kust. Bovendien moeten we niet vergeten dat het een grote impact heeft op die jongen en zijn familie. Daar moeten ze goed over nadenken', zegt Brands.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.