PSV speelt lamlendig AZ op een hoopje

PSV heeft met groot gemak van AZ gewonnen. Het werd 3-0 in Eindhoven, maar de score had vele malen ruimer kunnen uitvallen.

Het duel begon al rampzalig voor AZ. De club kwam al in de derde minuut op achterstand, nadat Derrick Luckassen een corner in zijn eigen doel werkte. Het was de opmaat naar een rampzalige start voor de Alkmaarders. Luuk de Jong kopte in de vijftiende minuut de 2-0 op het scorebord na een uitstekende voorzet van Joshua Brenet.

PSV kreeg deze week het nieuws dat Luciano Narsingh waarschijnlijk pas in 2016 weer in actie komt, maar veel zorgen over de bezetting van de rechtsbuitenpositie heeft de landskampioen niet. Gastón Pereiro speelde net als midweeks tegen Manchester United (0-0) een uitstekende partij. De Uruguayaan had in de 23ste minuut de 3-0 op zijn schoen, maar werd gestuit door doelman Gino Coutinho. Twee minuten later rondde hij wel af, maar werd zijn goal afgekeurd vanwege buitenspel.

Op slag van rust was Pereiro met een assist alsnog van waarde. Hij legde de zwak spelende Rajko Brezancic eenvoudig in de luren en legde vervolgens terug op De Jong, die zijn dertiende goal van het seizoen liet aantekenen. Dat AZ zich geen raad wist met de topscorer van de Eredivisie bleek een kwartier na rust, toen Luckassen rood kreeg nadat hij de spits in het gezicht had geslagen.

Omdat PSV het daarna wel welletjes vond, bleef de schade voor AZ beperkt, ook al doordat een doelpunt van De Jong na een knal op de lat van de wederom uitblinkende Brenet werd afgekeurd. Door de zege dicht PSV het gat met nummer twee Feyenoord tot een punt. Koploper Ajax heeft vier punten meer dan de Brabanders. AZ staat tiende.