PSV sluit groepsfase af met zege in Roemenië

PSV heeft de groepsfase van de Europa League afgesloten met een overwinning op CFR Cluj. De Eindhovense club won in Roemenië eenvoudig met 2-0.

Bij PSV begon Dirk Marcellis in de basis als vervanger van de geschorste Stanislav Manolev en Timmy Simons nam de plaats in de van de geblesseerde Orlando Engelaar. Verder had trainer Fred Rutten basisplaatsen in petto voor André Ooijer en Ola Toivonen.

De wisselingen in de basisopstelling hadden weinig effect op het spel van PSV. De Eindhovenaren leverden op het moeilijk bespeelbare veld in Cluj een goede wedstrijd af. Het was wel even schrikken voor PSV toen Yssouf Koné in de beginfase een goede kopkans kreeg, maar de Afrikaan kopte naast.

Verder liet Cluj niet veel zien in aanvallend opzicht. PSV domineerde en kreeg enkele goede kansen. In de negentiende minuut kwam Danko Lazovic vrij in het strafschopgebied. Hij werd onreglementair gestuit door doelman Boris Peskovic. Lazovic benutte zelf de toegekende strafschop.

PSV speelde in de tweede helft de wedstrijd professioneel uit. Invaller Nordin Amrabat besliste de wedstrijd door op aangeven van Toivonen voor 2-0 te zorgen. Enig smetje voor PSV waren de gele kaarten voor Ibrahim Afellay, Francisco Rodríguez en Toivonen.

Met veertien punten uit zes wedstrijden kan PSV terugzien op een uitstekende serie duels in de groepsfase van de Europa League. Cluj verzamelde slechts drie punten.

Sparta Praag-FC Kopenhagen 0-3Voor aanvang van de wedstrijd hadden beide ploegen zeven punten. De winnaar van het duel zou PSV dus gaan vergezellen naar de laatste 32 deelnemers in de Europa League. FC Kopenhagen bleek een maatje te groot voor Sparta Praag. Dame N'Doye kopte in de eerste helft twee keer raak na voorzetten van Martin Vingaard. Jesper Grønkjær bepaalde eindstand met een benutte strafschop op 0-3.